featured
default

Enka Almanya’da Devam Eden Projeleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

STADE SIVILAŞTIRILMIŞ DOĞAL GAZ (LNG) YENİDEN GAZLAŞTIRMA TERMİNALİ

İŞVEREN

Hanseatic Energy Hub GmbH

PROJE KAPSAMI

Elektromekanik Montaj İşleri ve Boru İmalatı

SEKTÖR

Petrol, Gaz ve Petrokimya

KONUM

Stade, Aşağı Saksonya, Almanya

PROJE SÜRESİ

Nisan 2023 – Temmuz 2027

Proje Tanımı

ENKA’nın, %100’üne sahip olduğu iştiraki Entrade GmbH’in, Técnicas Reunidas ve FCC Industrial ile oluşturduğu konsorsiyum, Hanseatic Energy Hub şirketi ile Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletinin Stade şehri, Elbe Nehri kıyısında yer alan Endüstri Parkı’nda inşa edilecek Sıvılaştırılmış Doğal Gaz (LNG) Yeniden Gazlaştırma Terminali için bir EPC (Mühendislik, Tedarik ve İnşaat) sözleşmesi imzalamıştır.

Sözleşme, sıvılaştırılmış gazlar için yeni bir depolama ve yeniden gazlaştırma terminalinin tasarımı ve inşası için olup, Stade’de yeni inşa edilen modern bir enerji limanında bulunan boşaltma tesislerinin inşaasını da içermektedir.

Tesisin inşa edileceği arazi, proje geliştirme ortaklarından olan büyük bir kimya şirketi Dow Chemicals’a aittir. Terminal, Dow’un endüstriyel atık ısısını kullanacak ve CO2 emisyonu olmadan gazları yeniden gazlaştırabilecektir.

Terminal, ana hedeflerinden biri doğal gaz arzını sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ve yeşil gazlarla çeşitlendirmek ve aynı zamanda hidrojenin pazarda yaygınlaşmasına hazırlanmak olan Almanya’nın mevcut enerji politikasının önemli bir unsurudur.

Yıllık 13,3 milyar m3 nominal kapasiteye sahip olacak terminal toplam 1 milyar Euro yatırım içermekte olup, Entrade GmbH’nin payı yaklaşık %25’tir.

Ön hazırlık ve mühendislik çalışmalarının yapılacağı 5 aylık ilk fazı takiben, işveren tarafından alınacak nihai yatırım kararı ile birlikte ikinci faz olan ana işlerin yapımına başlanılması planlanmaktadır.

ENKA’nın Hizmetlerinin Kapsamı

ENKA’nın iştiraki Entrade GmbH, projenin borulama imalatı ile elektromekanik montaj işlerini gerçekleştirecektir. Entrade’in faaliyet kapsamındaki işler; mekanik ve elektrik ekipman montaj işleri, çelik yapı montaj işleri, elektrik ve enstrümantasyon işleri, boru imalatı ve montaj işleri, boyama ve yangından koruma, izolasyon, iskele kurma, devreye alma hazırlığı ve test işleri olarak belirlenmiştir. Entrade, opsiyonel olarak, devreye alma aşamasında süpervizyon ve iş gücü desteği de sağlayacaktır. Tesisin boru imalatı ENKA iştiraki Cimtas Boru’nun tesislerinde gerçekleştirilecek ve imal edilmiş borular montaj için sahaya teslim edilecektir.

DRADENAU KOMBİNE ISI VE ENERJİ SANTRALİ

İŞVEREN

Hamburger Energiewerke GmbH

KONTRAT KAPSAMINDAKİ İŞLER

Mühendislik, Satın Alma ve İnşaat (EPC) Açık Sözleşme

SEKTÖR

Elektrik Santrali Projeleri

KONUM

Hamburg, Almanya

PROJE SÜRESİ

Eylül 2021 – Aralık 2024

default

Proje Tanımı

ENKA, ortak girişim partneri Uniper ile birlikte Almanya’nın Hamburg şehri için stratejik öneme sahip Dradenau Kombine Isı ve Enerji Santrali projesini üstlenmiştir. Proje ile Wedel’deki kömürle çalışan kojenerasyon tesisinin yerini, Dradenau’da inşa edilecek olan yeni ve iklim dostu bir Kombine Isı ve Enerji Santrali tesisinin (“KWK-Anlage Dradenau”) alması amaçlanmaktadır. Santralde iki kaynaktan ısı kullanılacaktır, bunlar:

› Dradenau’da inşa edilecek olan kombine ısı ve enerji santralinden gelecek olan doğal gaz yakıtlı santralden gelen ısı ve

› Termal atık geri kazanımından elde edilen ısı. Bu kapsamda; endüstriyel atık ısısı, atık su arıtma tesisi işlemlerinden elde edilen atık ısı vb. üçüncü taraf besleyicilerden gelen ısıdır.

Dradenau projesinin konfigürasyonu 2x2x1 olup; 2 adet Siemens SGT-800 gaz türbini, 1 adet buhar türbini, 2 adet atık ısı buhar kazanı (HRSG) ve 1 adet gaz ile çalışan buhar kazanından oluşmaktadır. Proje tamamlandığında, 180 MW’lık elektrik üretimi ve 260 MW’lık ısı üretimi elde edilecektir.

ENKA’nın Hizmetlerinin Kapsamı

Projenin EPC üstlenicisi olan ARGE Uniper-ENKA Dradenau (UEJV) Ortaklığı tam entegre bir ortak girişimdir. Dradenau Kombine Isı ve Enerji Santrali’nin planlama, mühendislik, tasarım, satın alma, üretim, teslimat, inşaat, montaj, devreye alma, test ve proje yönetimi gibi tüm teslim ve hizmetlerinden sorumludur.

Ana Kalemler

Kazı50.850 m³
Dolgu22.754 m³
Beton28.931 m³
Kalıp56.451 m²
İnşaat demiri2.820 t
Çelik Yapı3.665 t
Kaplama22.140 m²
Büyük Çaplı Boru1.359 t
Küçük Çaplı Boru126 t
default

1
mutlu
Mutlu
4
_zg_n
Üzgün
2
sinirli
Sinirli
3
_a_rm_
Şaşırmış
Enka Almanya’da Devam Eden Projeleri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 Yorum

  1. 3 Ağustos 2023, 09:27

    İyi bir elektirik ustasıyım bütün belgelerim hazır ülke fark etmez kazacı tatmin edici olursa

    Cevapla
  2. 3 Ağustos 2023, 11:45

    Soğuk demir ustasıyım MEB verdiği belge var ustalık ve kalfalik

    Cevapla
  3. Merhaba ben İsa alçı boya ustasiyim ustalik belgelerim var ve suan gecici olarak Almanyanin Dachau sehrinde ikamet ediyorum. Ustaya ihtiyaciniz varsa ve sartlarda anlasirsak görüsebiliriz

    Cevapla
  4. Şuan hirvatistandayim MYK hepsi var size katılmaya gurur duyuyorum

    Cevapla
  5. 13 Eylül 2023, 20:55

    Kaynakciyim havalandirmaciyim demir doğramaciyim

    Cevapla
  6. 13 Eylül 2023, 22:48

    10 yıllık Boru profil üretiminde Kalite kontrol Teknikeri olarak görev yaptım. Gerekli bilgi, beceri ve donanıma sahibim. Gerekli koşullar uygun olursa bu projede görev almak isterim.
    İnşaat Teknikerliği ve 4 yıllık işletme Fakültesi mezunuyum.

    Cevapla
Giriş Yap

Haber Getir Son dakika Haber Getir Ekonomi Siyaset Magazin Haber getir Canli Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin