featured

Enka İnşaat İngiltere’de SHOTTON KAĞIT FABRİKA YAPIMI TÜM HIZILA DEVAM EDİYOR

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enka inşaat

“Enka İnşaat”, 1957 yılında kurulmuş olan Türk bir inşaat şirketidir. Enerji, altyapı, endüstriyel tesisler ve ticari binalar gibi çeşitli sektörlerde projeleri olan Türkiye’nin en büyük ve en saygın inşaat şirketlerinden biridir. Enka İnşaat ayrıca Rusya, Kazakistan, Libya, Irak ve Cezayir gibi birçok ülkede uluslararası projeler tamamlamıştır. Şirket, kaliteli inşaat işleri, güvenlik standartlarına uyumu ve yenilikçi mühendislik çözümleriyle bilinmektedir.

Enka İnşaat’ın faaliyet alanları şunları içerir:

  • Enerji (hidroelektrik santralleri, termik santraller, nükleer santraller, doğalgaz tesisleri, rüzgar enerjisi tesisleri, petrol ve gaz işleme tesisleri)
  • Altyapı (yol ve köprüler, limanlar ve marinalar, havaalanları, raylı sistemler, tünel ve metro hatları)
  • Endüstriyel tesisler (petrokimya tesisleri, çelik fabrikaları, kimya tesisleri, tekstil fabrikaları, gıda işleme tesisleri, otomotiv fabrikaları, madencilik tesisleri)
  • Ticari binalar (ofisler, oteller, alışveriş merkezleri, hastaneler, okullar, stadyumlar)
  • Savunma sanayii (askeri tesisler, limanlar, radar sistemleri)
  • Petrol ve doğalgaz boru hatları.

ENKA Holding Şirketleri

ENKA Holding, Türkiye merkezli bir şirketler grubudur ve çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren bir dizi şirketi bünyesinde bulundurur. ENKA İnşaat, ENKA Power, ENKA Pazarlama, ENKA TC, ENKA Schools, ENKA Teknik ve ENKA Sınai Yatırım gibi şirketler, ENKA Holding’in ana iştirakleri arasındadır.

ENKA İnşaat, ana faaliyet alanı olan inşaat sektöründe faaliyet gösterirken, ENKA Power elektrik üretimi ve dağıtımı sektöründe hizmet verir. ENKA Pazarlama, enerji sektöründe yakıt ve petrol dağıtımı, ENKA TC, ticari gayrimenkul geliştirme ve yönetimi konusunda uzmanlaşmıştır. ENKA Schools, uluslararası eğitim standartlarına uygun okullar açarak eğitim sektöründe faaliyet göstermektedir. ENKA Teknik, endüstriyel tesislerin tasarımı, inşaatı ve devreye alınması konularında uzmanlaşmıştır. ENKA Sınai Yatırım, kimya, petrokimya, çimento, kağıt ve tekstil sektörlerinde faaliyet gösteren bir yatırım şirketidir.

Enka İnşaat İngiltere’de SHOTTON KAĞIT FABRİKA YAPIMI TÜM HIZILA DEVAM EDİYOR

İŞVEREN

Shotton Mill Limited (Modern Karton/EREN Holding)

KONTRAT TİPİ

Mühendislik (dizayn çalışması), Satın Alma, İnşaat

SEKTÖR

Bina Projeleri

KONUM

Shotton, Birleşik Krallık

PROJE SÜRESİ

Kasım 2022 – 2025 1.Çeyrek

Proje Tanımı

ENKA, sektördeki en büyük kâğıt, karton ve oluklu mukavva ambalaj ürünleri üreticilerinden biri olan Modern Karton/EREN Holding’in sahibi olduğu Shotton Mill Limited şirketi ile Kuzey Galler’in Flintshire ilindeki Dee Irmağı ağzında yer alan bir kâğıt fabrikasının inşaatı için sözleşme imzalamıştır.

Proje inşaat sahasının kuzey, batı ve güney sınırlarında Weighbridge Road/A548 yer almaktadır. İnşaat sahasının güney sınırında ise Tata Steel Limited şirketinin sahibi olduğu ve işlettiği endüstriyel alan bulunmaktadır. Dee Irmağı inşaat sahasından yaklaşık 1,1 kilometre mesafededir.

Planlanan proje faaliyetlerinin 1. aşamasının gerçekleştirileceği konumda mevcut kâğıt fabrikasına ait kâğıt üretimi makineleri, depo alanı ve sevkiyat alanı yer almaktadır.

Dönüşüm projesiyle birlikte tesis, kâğıt üretiminden karton, oluklu mukavva ambalaj ve kâğıt mendil üretimine geçecektir. Proje mevcut yapıların devreden çıkarılması ve yıkımını ve yeni imalat ekipmanını barındıracak yeni tesislerin inşasını gerektirmektedir.

Proje faaliyetlerinin 1. Aşamasında yeni bir kâğıt fabrikası, depolama ve sevkiyat alanı, birleşik ısı ve güç sistemi binası ve atık su artıma tesisi binasını içeren yeni bir karton fabrikası inşa edilecektir.

ENKA’nın Hizmetlerinin Kapsamı

ENKA, yeni tesisin proje belgelerinin hazırlanmasından ve aşağıda sıralanan tüm inşaat ve kurulum işlerinden sorumlu olacaktır:

› Kazık işleri

› Kazı ve dolgu işleri

› Betonarme işleri

› Prekast beton kolon ve duvar işleri

› Yapı çeliği işleri

› Mimari işler

› Çatı yalıtımı işleri

› Mekanik kurulum işleri

› Elektrik kurulumu işleri

› Dış altyapı işleri

› Peyzaj işleri

Enka Resmi Web sitesine Ulaşmak için TIKLAYINIZ

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Enka İnşaat İngiltere’de SHOTTON KAĞIT FABRİKA YAPIMI TÜM HIZILA DEVAM EDİYOR

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. MERHABA 33 YAŞINDA BEKARIM, 10 12 YİLLİK ÇAPRAZ LEVYE LOJİSTİK LEVYE (BEKO-LODER) KEPÇE OPERATÖRÜYÜM, İŞİMDE PROFESYONELİM PASAPORTUM EHLİYETİM MEVCUT HAZIR YURTDIŞINDA İŞ ARIYORUM
    TEL: 05445445373

    Cevapla
Giriş Yap

Haber Getir Son dakika Haber Getir Ekonomi Siyaset Magazin Haber getir Canli Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin