featured

10.000 Çalışanlı Dev İnşaat Şirketi İflas Etti

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir dönem dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firması arasında yer alan Dev İnşaat şirketi bugünlerde iflasla karşı karşıya. Şirket hakkında iflas davası açılırken, ilk duruşma 9 Mart’ta görülecek. Dev İnşaat şirketin ortaklarından Emin Sazak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden ödül almıştı.

Artı Gerçek’ten Dinçer Gökçe’nin haberine göre iflas sürecinden önce dünyanın çeşitli ülkelerindeki projelerinde 10 bini aşkın kişinin çalıştığı Yüksel İnşaat’ın temeli 1963 yılında Ankara’da atıldı.

Kurulduğu ilk yıllarda özellikle Türkiye genelindeki liman projelerinde yer aldı. İlerleyen yıllarda Körfez ülkelerinde ve Orta Asya ülkelerindeki çeşitli projeleri hayata geçirdi.

Ancak artık ayakta kalmaya çalışan şirket hakkında Ankara 3’üncü Asliye Ticaret Mahkemesi’nde iflas davası açıldı.

Artı Gerçek’in dosyaya ilişkin edindiği bilgilere göre, iflas istemli davayı Nurol Yatırım Bankası A.Ş. açtı.

Davalı konumunda ise 300 milyon lira sermayeli Yüksel İnşaat A.Ş ile 76,5 milyon lira sermayeli Yüksel Holding A.Ş. ve 53 milyon lira sermayeli Yüksel Yapı

24 milyon lirayı bulan kredi borcu için iflas davasını açan taraf, Yüksel İnşaat’ın zaman zaman ortak iş yaptığı Nurol İnşaat’ın kardeş kuruluşu Nurol Yatırım Bankası oldu.

Türkiye’de yüzlerce projeye katılan Yüksel İnşaat, İstanbul’un ilk 5 yıldızlı otelleri Swissotel, Çırağan Otel Kempinski, Hyatt Otel’i de inşa etmişti.

Trablus Üniversitesi Kampüs A Alt Yapı İşleri İnşaatı

Sözleşme kapsamında 1,200,000 m2‘lik alana sahip bir üniversite kampüs alanının kanalizasyon, su, elektrik, yağmur sularının tahliyesi, gaz ve haberleşme hatlarının yapılması bulunmaktadır vb dünya çapında dev projelere imza attı.

Yine Zincirlikuyu’daki Tat Towers bunun yanı sıra Etiler’deki Akmerkez de Yüksel İnşaat tarafından yapılmıştı.

Yüksel Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Sazak ise bir dönem de Türkiye Müteahhitler Birliği’nin başkanı olarak görev yapmıştı.

Yüksel İnşaat’ın 4 kurucu ortağından biri olan Gün Sazak ise Gümrük ve Tekel Bakanı olarak görev yaptığı 27 Mayıs 1980’de uğradığı silahlı saldırıda öldürülmüştü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
10.000 Çalışanlı Dev İnşaat Şirketi İflas Etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Getir Son dakika Haber Getir Ekonomi Siyaset Magazin Haber getir Canli Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin