featured

Amerika’ya Gitmenin En Kolay Yolu – Yurt Dışına Gitmenin En Kolay Yolları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika’ya Nasıl gidilir?

Amerika’ya gitmek için birkaç seçeneğiniz var:

  1. Uçakla: Amerika’ya gitmek için en yaygın seçeneklerden biri uçakla seyahat etmektir. Amerika Birleşik Devletleri’ne birçok ülkeden doğrudan uçuşlar bulunmaktadır. Öncelikle Amerika’ya hangi şehre gitmek istediğinizi belirlemeniz ve ardından hangi havayolu şirketlerinin o şehre doğrudan uçuşları olduğunu araştırmanız gerekmektedir.
  2. Deniz yoluyla: Amerika’ya gemiyle seyahat etmek de bir seçenektir. Ancak bu seçenek daha uzun sürebilir ve uçakla seyahat etmekten daha pahalı olabilir. Birçok büyük limanda Amerika’ya gemi seferleri düzenlenmektedir.
  3. Kara yoluyla: Amerika’ya kara yoluyla gitmek mümkündür ancak oldukça uzun bir yolculuk gerektirir. Kanada veya Meksika’dan giriş yaparak araç kiralayabilirsiniz.

Ayrıca, Amerika’ya seyahat etmek için gerekli olan vize işlemleri ve diğer gereklilikler hakkında bilgi sahibi olmanız gerektiğini unutmayın. Vize işlemleri, pasaport gereksinimleri ve diğer seyahat belgeleri hakkında detaylı bilgi için Amerika Birleşik Devletleri’nin resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yukarda Yazıldığı gibi 3 farklı yol olsa da asıl konu vize işlemlerinin nasıl gerçekleştiği bu yazımızda en kolay vize nasıl alınır

Genelde sorulan soruların başında Amerika’ya nasıl gelebilirim Amerika’ya nasıl gidebilirim Amerika’ya nasıl gelinir gidilir gibi sorulardı.

Bazı arkadaşlarımız öyle bir arkadaşlarımız var ki Amerika’ya gelmenin yolunu anlatıyorsun ya daha kolay ya kolay kolay diye bir şey yok maalesef bu ülkeye gelmenin kolay yöntemi yok hele ki şu yaşadığımız dönemde ve devirde bazıları araştırmak yani böyle o bana yetmiyor atıyorum.

Diyorum dil okulu ya işte $2.000 lazım. Ben onu biriktirsem risk alamam $2.000 köpek gidecek bana belki vize vermeyecekler mi abi risk almadan gelemiyorsun ki bu ülkeye her türlü riskvar yani turistle gelsen yine para öteki para kaçak para o para bu her şey para Yani bu devirde maalesef Amerika’ya gelmenin kolay yöntemi yok.

Amerika’ya gelmenin artı Amerika’da kalmanın yollarını söyleyeceğim şimdi Amerika’ya vize vermemesinin sebebi bazı insanlara diyor ki sana turist vizesi ile geldin turistle git dil okuluyla geldin dil okuluyla git burada vize ne değiştirme diyor bizini değiştirecek bir şahsa bir profile sahipsen sana o yüzden Türkiye’den vize vermiyor burada kalmanı istemiyor

Çünkü Kaçak çalışacağını biliyor şimdi konuyu çok fazla saptırmayayım zaten İlerleyen zamanlarda açıklamaya çalışacağım

1. Turist vizesi ile Amerika’ya gelmek.

Yaşadığımız dönemde turist vizesiyle Amerika’ya gelmek Gerçekten birazcık zor geçenlerde bir tanıdığım vize aldı.

Size onu anlatayım hesabında 100-150.000 TL gibi bir para gösterdi, daha önce 7-8 farklı ülkeye girişi çıkışı vardı.

Vize görüşmesinde bir dakika boyunca konuştu vizesini aldı. Şimdi profili sağlam olduğu için rahat bir şekilde vizesini aldı. Sen daha önce farklı bir ülkeye gitmemiş olabilirsin. üniversiteye yeni bitirmiş bir insansındır bankada paranı gösterirsin ben buraya gideceğim dersin ama yine sana vize vermeye bilirler.

Kimisine verilebilir kimisine verilmeyebilir turist listesini nasıl başvuruyorsunuz.İsterseniz ya kendiniz başvurabilirsiniz isterseniz danışmanlık firmalarının aracılığıyla 100-150 dolar bir para vererek başvurabilirsiniz.

Şimdi vizeye başvuruyorsunuz, fakat vize görüşmenizi bir bir buçuk yıl sonrasına atıyor bunu da Sürekli sistemden kontrol ederek öne çekebilirsiniz. Bu yöntem var turist vizesiyle buraya geldiğiniz kalmanın yöntemini söyleyeyim hem vizeyi hem kalma hem gelinme yöntemi ile anlatayım turist de Buraya gelen bir insanın cebinde 5.000 10.000 dolar gibi bir parası olması lazım Aksi takdirde burada eğer ki bir de tanıdığı yoksa gerçekten çok zorlanır.

Sizler benim ne demek istediğimi az da olsa anladınız şimdi turist vizesi ile 12 ayın 6 ay Amerika’da 6 ayda Amerika dışında geçirme gibi bir zorunluluğu var 6 bitti ben kalmak istiyorum. genel de insanlar turist vizesini dil okuluna çeviriyorlar.Son bir bir buçuk ay kala dil okuluna başvuruyorlar oraya da bir 2000 dolar 1000 dolar 3000 gibi bir para ödüyorlar ve dil okuluna geçiş yapıyorlar.

Dil Okulu ile Amerika da Kaç Yıl Kalınır

E peki dil okulu ile kaç ay kalabilirim diye soracak olursanız dil okuluyla 8 yıla kadar Amerika’da kalabiliyorsunuz bazı okulların devamlılık zorunluluğu oluyor bazıları online eğitim oluyor.

Ben turistle geldim. dil okuluna çevirdim ben sürekli kalmak istiyorum evleneceksin.

Genelde bu yöntemlerle kalabilmek için neler yapılıyor. Ya iltica yapmak ya evlenmek ya sponsorluk bulmak yada ar1 vizesi var sanırım İmam vizesi İmam olmak L1 tarzı vizeler var böyle oda 5 yıllık ama onlara çok girmeyeyim kafamız karışmasın yani bunları yapmak burada kalabilmek için gereken şeyler bunlar.

2. Work and travel ile Amerika’ya Gitmek

Benim zamanımda programa ben 2430 dolar gibi bir ücret ödemiştim şu anki fiyatlar gayet uçuk fiyatlar ve dolar kurundan dolayı da Maalesef çok büyük fiyatlar yani ben bunu gerçekten her üniversite öğrencisine öneririm borç alın ağır çalışalım bulun edin bir türlü Work and travel yapın derim.

Ama şu anki bulunduğumuz konumdan dolayı maalesef yapmanız çok zor olduğunu ben debiliyorum. ama ben hala öneririm yani çünkü burada paranızı gerçekten sağlam çalışırsanız katlayabiliyorsunuz. Vizeyi%95-98-99 konsolosluk veriyor zaten programla buraya geldiğiniz için Workand Travel üç buçuk dört ay çalışma 1 ayda seyahat etmez sonra Türkiye’yi dönme programıdır.

Peki Work and travel’dan sonra nasıl kalıyor insanlar aynı turistten sonra nasıl kalıyorlarsa yine Dil Okulu yine iltica yine ya Kaçak yine ya evlenerek yani yollar Bunlar arkadaşlar ya da sponsorluk bularak ki sponsorluk işlemleri de öyle kolay sürmüyor bir buçuk yıl iki buçuk yıl 3 yıla kadar süren işlemler oluyor.

Bu arada benden Work and Travel şirket önerilerini istiyorlar Yani Google’a Work and şirketleri yazıp rive’lerden hangisinin iyi olup olmadığına bakabilirsiniz.

Benim önerdiğim bir şirket Maalesef yok arkadaşlar üçüncü olarak dil okulu şimdi üniversite zamanı geçmiş artık Amerika’ya Gelmek isteyen ya turist alsam vermezler dil okulda değil deneyim diyen öğrencilere buradan sesleniyorum.

Dil okuluna kendiniz başvurabiliyorsunuz bakın iyi dinleyin kendiniz dil okuluna başvurabiliyorsunuz ve cebinizden sadece 100-200 dolar para çıkararak Amerika’ya gelebiliyorsunuz.

Bunu daha önce hiçbir yerde duymamış olabilirsiniz Ama bu bir gerçek arkadaşlarım yaptı iki üç tanesi bu şekilde geldiler ne için $100 ödediler bir konsolosluğun ücretini ödediler ikincisi de I-20 belgesi var.

100 dolar’ okul I-20 belgesini yolladı. o belgeyle konsolosluğa gitti görüşmeye girdi vizesini aldı. Amerika’ya geldi Amerika’ya geldikten sonra da okulun parasını ödemeye devam etti.

Kendi yaptı.Hiç şirkete gerek duymadan okullara mail atıp ulaşarak Amerikaya geldi.

Eger ki Aracı Firmalar ile çalışsaydı bunun için de cebinden bir 3000-4000 dolar para çıkıyor okulun parasını peşin veriyorsun Aslında bu da bir avantaj burada ödemektense yani dezavantajlı avantajla diye değerlendirilebilir.

Amerika’ya geldiğinde senin SSN olmadığı için sen de zorluklarla çok fazla turiste gelenler gibi karşılaşabiliyorsun senin vize değiştirmene gerek yok çünkü direkt olarak F1 geliyorsun ve F1’i 5 yıl 8 yıl boyunca sürekli 6 ayda bir yılda bir yenileyerek devam edebiliyorsun.

Fakat senin SSN olmadığı için de maalesef zorluklar göğüs germek zorundasın peki SSN Nasıl alabilirim.

SSN Nasıl Alınır

SSN evlenerek ya iltica yaparak ya sponsorluk olarak ya da bazı okullar arkadaşlar sana belirli bir süre zarfında bir programa giriyorsun ve SSN veriyor.

Kaynak: Osman Aslan

Osman Aslan Youtube’da takip edebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Amerika’ya Gitmenin En Kolay Yolu – Yurt Dışına Gitmenin En Kolay Yolları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Getir Son dakika Haber Getir Ekonomi Siyaset Magazin Haber getir Canli Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin