featured

Amerika Sınır Kapılarını Açtı – Amerika’ya İltica Etmek

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika Kamplardaki Göçmenleri Serbest Bıraktı

Trump döneminde yürürlüğe giren göçmen yasası yürürlükten kaldırılıyor. Göçmen olarak gelenler artık kamp süreci yaşamayacaklar gelin detaylara göz atalım.

Spoting haber kanalı resmen duyurdu – Title 42 Yasası resmen Kaldırıldı.

Trump döneminde Trump döneminde kovid 19 bahane edilerek çıkartılan bir yasa vardı title 42 yasası bu yasa minvalinde Amerika’ya düzensiz bir şekilde göç eden yasadışı yollarla giren işte Meksika üzerinden Amerika’ya girenlerin sınır dışı edilmesi ile ilgili bir yasaydı ve bu yasa 21 Aralık’ta tarihe karışıyor.

Bu haber kaynağım spoting haber portalı paylaştı onları da haberin kaynağı elpaso belediye başkanına dayandırıyorlar.

Elpasso ise Teksas’ta bulunan bir şehirdir Bu bölgeden Zaten insanlar Meksika’ya giriş Meksika üzerinden Amerika’ya giriş yapıyorlar

Teksas belediye başkanı elpasso Belediye Başkanı açıklama yaptı

bu yasa kaldırılacak ve Bunun haricinde Biz insan haklarına bağlı olmaya ve bu insanların müreffeh bir şekilde yaşaması için gerekli şartları sağlayacağız işte bu yönde Devletten de destek istiyoruz dediler ek bütçe talep ettiler.

Şu anda Kampta bulunan bütün insanlar gönderiliyor bütün insanlar çıkartılıyor serbest bırakılıyor

Eski uygulamada mahkemeden Bond talep etmiş serbest kalmak için Bond’u onaylanmış.

15.000 dolar kesilmiş kişiye,fakat bugün bir tane kağıt imzaladılar bond’u sildiler tamam olduğu parayı ödeme git kardeşim şu anda bütün kampları boşaltıyorlar.

Bu yasa 21 Aralık’ta kaldırıldıktan sonra bu yürürlükten çıktıktan sonra inanılmaz bir göç dalgası bekliyorlar o yüzden bütün kampları şimdiden boşaltıyorlar yeni gelenler için yer ayarlamaya çalışıyorlar niye inanılmaz göç dalgası olacak evet göç her zaman devam ediyor Amerika’ya Ama niye bu sefer Özellikle bu çünkü bu yasayla birlikte gelen İnsanlar title 42 yasası Trump döneminde imzalanan 42yasasıyla birlikte düzensiz bir şekilde Amerika’ya göç eden insanlar sınırı ihlal bir şekilde kaçak yollarla Amerika’ya giren insanlar sınır dışı ediliyordu ve bunun kararını veren ise hukuki mahkemelerde yasal yollarla bu kişiler geri gönderildiği için kampa giren insanlar mahkeme oluyordu mahkemede bond (kefalet bedeli ) ödüyorlardı Avukat tutmak zorunda kalıyorlardı Fakat bu kaldırıldığı andan itibaren artık bu göç eden insanların Kampta mahkeme görmesi söz konusu değildir yani herhangi bir mahkeme görmeyecekler.

Peki nasıl olacak aynı şekilde gelip burada kamp sürecini yaşayacaklar bu kamp sürecinde kayıtlarını yaptıracaklar işte parmak izleri geçici kimlikleri vesaire bütün kayıtları yapıldıktan sonra bunlara verilecek Bunlar serbest bırakıldıktan sonra bunlara belli bir mahkeme tarihi verilecek O mahkeme tarihinde gidip ilticasını başlatabilecek yani Kampta mahkeme olma zorunlu kalkıyor Kampta bahsettiğimiz Bond kefaret sistemi kalkıyor.

Göçmenlerin Avukat Tutma zorunluluğu Kalkıyor

Avukat tutma zorunluluğu kalkıyor yalnız sponsorluk devam ediyor

Amerika’ya geldiğiniz zaman yine sponsorunuz olsun sponsorunuz olması çok önemlidir değerli dostlar ama bond’tan korkmanıza gerek kalmayacak mahkemeden Korkma durumu yok Deport durumu yok çünkü bu yasa 21 Aralık’ta kaldırılıyor.

Trump covid 19 nedeniyle koymuş olduğu bu yasayı biden ekibi 21 Aralık’tan itibaren zaten süresi de doluyor kaldırıyorlar O yüzden Teksas tarafı şu anda inanılmaz bir göç bekliyorlar, Çünkü artık kanunda mahkeme yok bond yok.

Sadece kayıt yapılıp geçici bir kimlik verilecek, Amerika’da serbest kalacak.

Geçici kimlik verilen kişi taki iltica Mahkemesi zamanı gelene kadar ilticasını başlatacak hukuki süreçler artık sonraya erdi.

Kampta mahkeme görme durumu kaldırılıyor. Nedeninde bu kişi Deport edilmesi yasada dışı bir şekilde Amerika giriş yaptığı için sınır dışı edilebilmesi için Kampta mahkeme olması gerekiyordu Bu yüzden mahkemeler vardı ve görevlerini yapıyor vardı Deport olan insanlar vardı kabul gören insanlar vardı Fakat bu şekil giren adamlar artık sınır dışı etme Deport etme durumu olmayacağı için kampa girdiği için bu yüzden mahkemelerin bu noktada artık işlevleri bitiyor.

Teksas medyasındaki habere göre el passo Belediye Başkanı Oscar yaptığı basın açıklamasında kovid 19 salgını gerekçesiyle yürürlükte konulan yasa dışı göçmenlerin sınır dışı edilme sürecinin hızlandırılmasına yönelik title 42 isimli kanunun 21 Aralık itibariyle kaldırılmasına hazırlandığını yayınladı.

21 Aralık itibariyle göçmen akışının inanılmaz bir seviyeye ulaşabileceğine dikkat çekenleri el pasodaki acil durum el pasa da acil durum ilan edildiğini bildirdi.

Çünkü yasak aftı mı insanlar gelecek, Artık Kapı açık tabiri elpaso yetkililerin acil durum sayesinde göçmenler için daha fazla kaynak ve barınacak yer sağlama imkanı olacağını belirtiler insanları onurlu bir şekilde muamele edildiğinden ve herkesin güvende olduğundan emin olmak istediklerini söyledi.

Joe biden yönetimi eski Amerika Birleşik Devletleri başkanı Donald Trump döneminde covid 19 salgını gerekçesiyle yürürlüğe konulan yasa dışı göçmenlerin sınır dışı edilme sürecinin hızlandırılmasına yönelik title 42 isimli kanunu 21 Aralık itibariyle kaldırmaya hazırlanırken,iç Güvenlik Bakanlığı uygulamanın sona ermesi sonrasında Meksika sınırından günlük 9 ile 14.000kişinin geçmeye çalışabileceğini açıkladı şimdi hükümeti bunu kaldırmaya hazırlanıyor ve yüzde doksanda olacak.

Bunun sebebini soracak olursanız zaten kampları boşaltma süreci başladı.

Yeni gelenleri yer açılması lazım artık kapasite zaten ona müsait değil bir de gelenler gelecek kayıt merkezinden kampta belli bir süre kalacaklar. Bunun gün ve tarih olarak net bir şey söylenemez ama çok kısa bir zaman olacak.

Bundan çıkışlar çünkü kaptaki kişi mahkeme falan görmeyeceği için kayıtlar her şeyi yapıldıktan sonra sponsoru aranıp teyit alındıktan sonra bu kişiler serbest bırakılacak kuvvetle muhtemel bu yeni bir duyurudur sadece birkaç saat önce bu duyuru yapıldı sputnik haber ajansından aldık bilgi bunlarda bilgiyi el paso Belediye başkanından oradaki yerel kaynaklardan alıyorlar böyle bir duyuru vardı

Kaldırılacak olan göçmen Yasasının Faydaları

  • Göçmen ve Sınır dışından kaçak olarak gelen kişiler mahkeme süreci olamayacak.
  • İltica için Mahkeme süreci Kamp zorunluluğu Kalkıyor
  • Bond yani kefalet ücreti kalkıyor
  • Avukat Tutma zorunluluğu Kaldırılıyor
  • Sponsor şartı yürürlükte kalıyor

Önemli bir not olarak iltica etmek isteyenler başvurusu kabul olduktan sonraki 6 yıl ülkelerine dönüş veya ziyaret gerçekleştirmiyorlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Amerika Sınır Kapılarını Açtı – Amerika’ya İltica Etmek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Getir Son dakika Haber Getir Ekonomi Siyaset Magazin Haber getir Canli Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin