featured

Mahmut Efendinin Vekili Kim Oldu – İsmail ağa Cemaati Lideri Kim Oldu – Hasan Hoca Efendi Kimdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mahmut Efendi Hazretlerinin Ebediyete uğurlandığı şu günlerde Mahmut Efendinin Oğlu İsmail Ağa Cematine Önderlik Edecek olan Kişiyi Cenaze Töreninde Açıkladı. Rabıta Yapacak Olan Kişilerin en çok merak edilen soru bu şekildeydi

Hasan Kılıç Hocaefendi Kimdir?

Hasan Kılıç Hocaefendi 1930 Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Çaybaşı köyünde dünyaya geldi. İlk talebeleği mahallesindeki evinde okudu. Bursa’da askerlik hizmetini yapan Hasan Efendi, özellikle cumhuriyet döneminde en zor şartlarda İslami ilimlerin talim ve tedrisinin, Kur’an ilimlerinin yasaklandığı dönemde çok zor şartlarda ilim tahsil etti. İsmailağa cemaati lideri Mahmud Efendi’nin dersine devam eden Hasan Kılıç Hocaefendi, bir yandan talebe yetiştirir bir yandan emri bil mağrufa çıkar ve insanlara İslam’ın hakikatlerini hem camide hem çevresinde anlatarak insanları şuurlandırmak için gayret sarf etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mahmut Efendinin Vekili Kim Oldu – İsmail ağa Cemaati Lideri Kim Oldu – Hasan Hoca Efendi Kimdir?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Getir Son dakika Haber Getir Ekonomi Siyaset Magazin Haber getir Canli Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin