featured

MAOG) Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi Başlıyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MAOG) Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi

Rönesans Holding İş Başında

UK Export Finance ile iş birliğimiz sonucunda 923 Milyon Euro yurt dışı finansman sağlanmasına öncülük ettiğimiz Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep (MAOG) Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi’nde çalışmalarımız devam ediyor. Sürdürülebilir ulaşımı teşvik eden ve yolculuk süresini kısaltan proje kapsamında;

🚆 Mersin ve Gaziantep şehirleri arasındaki yolculuk süresi 6 saatten 2 saat 15 dakikaya inecek.

🌿 Yapılan hesaplamalara göre, Dizel yerine elektrikli hat kullanarak, yılda 157,000 ton CO2e emisyon tasarrufu ve daha sürdürülebilir bir ulaşıma imkan sağlanacak.

🚚 Şehirlerarası lojistik maliyetleri azalacak.

✈️ Bölgedeki havaalanları, limanlar ve sanayi bölgeleri ile Adana, Gaziantep, Hatay, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Orta Anadolu gibi stratejik bölgeler bağlanacak.

🚉 Mersin-Gaziantep güzergahı ve diğer il/ilçelerdeki istasyonlar, yolculara konfor ve ekonomik fayda sağlarken bölge halkının ve ekonominin kalkınmasına destek olacak.

We are actively progressing with the Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep (MAOG) High-Speed Railway Project, for which we have secured EUR 923 million in foreign financing through our collaboration with UK Export Finance.

This project is focused on promoting sustainable transportation and significantly reducing travel time.

🚆 The journey between Mersin and Gaziantep will be shortened from 6 hours to an impressive 2 hours and 15 minutes.

🌿 Through the adoption of electric lines instead of diesel, we anticipate saving approximately 157,000 tons of CO2e emissions annually, making transportation in the region more environmentally friendly and sustainable.

🚚 The project will lead to a decrease in intercity logistics costs.

✈️ The area’s airports, ports, and industrial zones will be seamlessly linked to strategic cities such as Adana, Gaziantep, Hatay, Diyarbakır, and Şanlıurfa, as well as Central Anatolia, fostering tremendous economic growth and development.

🚉 The Mersin-Gaziantep route and the establishment of stations in other provinces and districts will undoubtedly provide passengers with increased comfort and economic benefits, supporting the advancement of the region’s people and economy.

Mersin-Adana-Osmaniye ve Gaziantep illerine hızlı trenle ulaşım sağlamak için; Mersin Adana-Osmaniye-Gaziantep arasında 160-200 km/saat hıza uygun, çift hatlı, elektrikli ve sinyalli hızlı demiryolu hattı planlanmıştır.

Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep arası mevcutta 361 km olup, projenin tamamlanması ile mesafe 303 km’ye ve 6 saat 23 dakika olan seyahat süresi 2 saat 15 dakikaya düşecektir.

Toplam proje uzunluğu 303 km olan Mersin-Adana-Gaziantep Hızlı Tren Projesinde 50 adet tünel,  63 adet köprü ve viyadük, 130 adet alt/üst geçit bulunmaktadır.

Projelerdeki inşaat çalışmaları 6 kesim halinde devam etmektedir. Mersin-Adana (67 km) kesimi 3.4. hat kesimi altyapı işleri tamamlanmıştır.

Adana-İncirlik-Toprakkale (76 km)  kesimi altyapı işlerinde %85, Toprakkale-Bahçe (58 km)  13 km’lik tünelli kesimde altyapı işlerinde %75,83,

Bahçe-Nurdağ(Fevzipaşa) (17 km)  proje genelinde % 88, Nurdağ-Başpınar (56 km)  Altyapı işlerinde %80 fiziki ilerleme sağlandı.

Gaziray Projesi kapsamında 2 adet banliyö hattı, 2 adet hızlı ve konvansiyonel tren hattı olmak üzere 25,5 km’lik güzergâh dâhilinde toplamda 112 km yeni demiryolu inşa edilmiştir.

Projenin kalan altyapı üstyapı, elektrifikasyon ve sinyalizasyon işleri 14.07.2020 tarihinde AYGM’ce ihale edilmiş olup, 14.08.2020’de sözleşme imzalanmıştır.

Mersin-Adana-Gaziantep Hızlı Tren Projesi 1

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MAOG) Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi Başlıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Getir Son dakika Haber Getir Ekonomi Siyaset Magazin Haber getir Canli Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin