featured

İnşaat İşçileri Yurt Dışına Kaçıyor – Mustafa Andıç Açıkladı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de Yaşanan Maliyet artışları İnşaat sektörünü olumsuz etkiledi İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç açıkladı

Son aylarda inşaat sektöründe “usta” olarak çalışan pek çok kişi yurt dışındaki inşaat işlerini kovalamaya başladı. Sektör temsilcileri son aylarda günlük yevmiyelerin 250-300 lira bandından 450-500 liralara yükseldiğini, buna rağmen kaçışın önüne geçemediklerini, ulaşım, konaklama ve diğer harcamalar hariç 2 bin 500 dolar civarında net maaş tekliflerine kayıtsız kalamayan pek çok inşaat ustasının yurt dışında çalışmaya yöneldiğini belirtti.

Bu durum pek çok firmayı elindeki yetişmiş ustaları kaybetme riski ile karşı karşıya bırakırken, yeni neslin inşaat sektöründe aktif olarak yer almak istememesi ve mevcut ustaların yaş ortalamasının 50’nin üzerine çıkmış olması da sektörün önündeki bir diğer sorun olarak öne çıkıyor. İnşaat sektöründeki “usta” krizi; mobilya, cam, tesisat gibi pek çok sektörle yakın bağlantısı olan sektörde kaba işçilikten ince işçiliğe kadar her alanda ciddi şekilde hissedilmeye başlandı. 

Özellikle yeni neslin inşaat sektörünü tercih etmesi konusunda bir seferberlik ilan edilmesi gerektiğine vurgu yapan İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç, “Ekip oluşturmakta zorlanıyoruz. Ustaların yaş ortalaması 50’yi aşmış durumda. Arkadan gelen eleman yok. Bu konuda seferberlik ilan edilmesi gerek. Son dönemde de yurt dışına işçi ihracatımız çok fazla oldu” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İnşaat İşçileri Yurt Dışına Kaçıyor – Mustafa Andıç Açıkladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Getir Son dakika Haber Getir Ekonomi Siyaset Magazin Haber getir Canli Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin