featured

Enka İnşaat Yandex Genel Merkez İnşaatına Start Verdi – Yurt Dışı Dev İnşaat Projeleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ENKA, küresel teknoloji lideri Yandex’in, Rusya’nın Moskova, Gagarinsky bölgesinde yapılacak inovatif yeni Genel Merkez Binası’nın mühendislik ve inşaat işleri için 13 Aralık 2021 tarihinde bir sözleşme imzalamıştır.

ENKA’nın Yandex Genel Merkezi projesi, Moskova Nehri’nin yakınında ve şehrin önde gelen araştırma kurumlarına ve şirketin ilk ofisine kısa bir mesafede yer alacaktır. Toplam üst yapı alanı yaklaşık 162.000 m2 olan genel merkez binası, Yandex personelinin sürdürülebilir çalışma ve geliştirme alanlarına sahip olabilmesi için gerekli alt yapıya sahip olacaktır.

Genel merkez binasının üst yapısı, en yükseği 75 metre olan üç tane kanat ve şeffaf çatılı bir ortak alandan oluşan kompleks bir yapı olacaktır. Binanın cephesinde hafif metal panellerden oluşan bir kaplama sistemi kullanılacaktır.

Bina, bir tarafta bulunan geniş, açık plaza ve yeşil alanları diğer tarafta yer alan komşu sokaklar ile birleştirecek olan zemin katı ortaya çıkarmak amacı ile yükseltilecektir. Halka açık olacak bu alanda, 1990’ların başından bu yana şirketin kültürel ve teknolojik gelişimini tanıtan Yandex Müzesi ile birlikte restoranlar ve kafeler de yer alacaktır.

ENKA, LOD-500 seviyesinde çalışma dokümantasyonunun hazırlanmasından ve aşağıdaki tüm inşaat ve montaj işlerinden sorumlu olacaktır:

– toprak işleri (kazı, dolgu),

– dış tesisler,

– betonarme işleri,

– çelik işleri,

– mekanik işler,

– otomasyon dahil elektrik ve zayıf akım işleri,

– yangın söndürme sistemleri,

– mimari, cephe ve çatı kaplama işleri,

– ince işler (iç mekan),

– düzey taşınma,

– otopark & ​​park yönetimi ve cephe bakımı gibi teknolojik sistemler,

– çevre düzenlemesi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Enka İnşaat Yandex Genel Merkez İnşaatına Start Verdi – Yurt Dışı Dev İnşaat Projeleri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Getir Son dakika Haber Getir Ekonomi Siyaset Magazin Haber getir Canli Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin