featured

Amerika’da Saatlik Ücret arttı. Amerika’daki Saatlik ücret bakın Ne kadar olmuş ?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyayı durma noktasına getiren Covid-19 pandemisi nedeniyle tarihinin en büyük ekonomik krizlerinden birini yaşayan ABD’de resesyon resmi olarak açıklandı.

ABD merkezli Ulusal Ekonomik Araştırmalar Bürosu (NBER), ülke ekonomisinde şubatta zirvenin görülmesinin ardından ekonomik daralmanın başladığını bildirdi.

NBER’den yapılan açıklamada, ülkede şubatta ekonomik faaliyette zirve yaşandığı belirtildi. Söz konusu zirvenin Haziran 2009’da başlayan büyümenin bitişine işaret ettiği kaydedilen açıklamada, bunun aynı zamanda ülke ekonomisindeki durgunluğun da başlangıcı olduğu aktarıldı.

Açıklamada, şubatta sona eren genişlemenin 128 ay sürdüğü ve 1854’e kadar uzanan süreçte ABD tarihinin en uzun ekonomik genişlemesi olduğu hatırlatıldı. Ülkede bir önceki ekonomik genişlemenin Mart 1991 ve Mart 2001 arasında gerçekleştiği ve 120 ay sürdüğü bilgisine yer verildi.

Amerika’da Çalışma Saat ücreti : 32 Dolar Oldu

TÜRKİYE İÇİN PAHALI SONUÇ

Üç ayrı ülkede satın alınan yiyecekler şu şekilde: Yarım kilo tereyağı, 1 kilo bulgur, 1 kilo çay, 1 kilo salça, yarım kilo peynir, 1 kilo salça, 1 litre salça, yarım kilo yoğurt, 1 litre sıvı yağ, 1 kilo un, 30 adet yumurta, 1 kilo pirinç.

Türkiye’de bu ürünlerin toplam maliyeti 200 lira 75 kuruş tuttu ve bu fiyat 2 bin 825 lira olan asgari ücretin14’te 1’ine denk geliyor. Asgari ücretle çalışan bir yurttaş, bir ay içerisinde en fazla 14 kez temel gıda alışverişi yapabiliyor.

Bu ürünler Almanya’da 20 Euro tuttu ve bin 614 Euro olan asgari ücrete oranlandığında, Almanya’da yaşayan bir yurttaş bir ayda en az 80 defa bu alışverişi gerçekleştirebiliyor.

Aynı ürünler ABD’de ise 53,7 Dolar tuttu. ABD’de saatlik asgari ücret 15 Dolar ve haftada 5 gün 8 saat çalışan bir kişi haftalık 600 Dolar kazanabilir. Dolayısıyla ABD’de yaşayan bir kişi, bir aylık kazancı ile bir ayda en az 48 kez temel gıda ürünlerinin alışverişini yapabiliyor.

Tüm sonuçları karşılaştırıldığında, Türkiye’de yaşayan bir yurttaşın temel gıda alışverişi yaparken, Almanya’da yaşayan bir kişiden en az 5 kat, ABD’de yaşayan bir kişiden ise en az 3 kat daha fazla çalışmalı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Amerika’da Saatlik Ücret arttı. Amerika’daki Saatlik ücret bakın Ne kadar olmuş ?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Getir Son dakika Haber Getir Ekonomi Siyaset Magazin Haber getir Canli Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin