featured

Fransa’da Hem Okuyup Hem Çalışılacak İşler – Fransa’da Öğrenci Olmanın Ayrıcalıkları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransa’daki Uluslararası Öğrenciler için Yarı Zamanlı Çalışma Seçenekleri

Fransa güzel ama pahalı bir ülke. Özellikle, Paris, Montpellier gibi Fransa’daki en iyi öğrenci şehirlerinde kalmayı seçerseniz. Lisans kursları için öğrenim ücretleri düşük olsa da, Fransa’daki En İyi MBA Kolejleri  oldukça pahalıdır. Ve ülkede görülecek ve yapılacak o kadar çok şey var ki, biraz ekstra para her öğrenci için büyük bir avantaj olabilir. Böyle bir durumda, yarı zamanlı çalışma seçenekleri kesin bir artıdır. Peki ya uluslararası öğrenciler için Fransa’daki yarı zamanlı çalışma seçenekleriyle ilgili kurallar? Ve ne kadar ödüyorlar?

Okurken Çalışma Kuralları ve Yönergeleri

Fransa’da Eğitim almaya karar verdiğinizde , Uluslararası Öğrenciler için Fransa’daki yarı zamanlı çalışma seçenekleriyle ilgili birçok kuralı merak edeceksiniz. Bu nedenle, açık olan birçok olasılığı listelemeden önce, yasaların önerdiği ve Fransa’da okurken ne kadar kazanabileceğinizi burada bulabilirsiniz.

  1. Avrupa Birliği dışından gelen uluslararası bir öğrenci, ki bu Hintli öğrencilerdir, sağlanan herhangi bir yılda en fazla 964 saat çalışabilir,
    1. Çalıştıkları üniversitenin buna bir itirazı yoktur.
    2. Öğrencinin geçerli bir oturma izni var
    3. Öğrencilerin artık geçici çalışma izni, Autorisation Provisoire de  Travail  (APT – Geçici Çalışma İzni) almasına gerek yoktur. Oturma izni, aynı şekilde yerleşik bir maddeye sahiptir.
  2. Fransa’daki tüm öğrenciler, üniversitenin ilk yılına kayıtlı öğrenciler ile bir dil programına kayıtlı öğrenciler de dahil olmak üzere Fransa’da çalışma hakkına sahiptir.
  3. Asgari ücret kuralı çalışan tüm öğrenciler için geçerlidir. Asgari saatlik ücret oranı, saat başına 9,76 € (vergiler hariç) olarak belirlenmiştir. Aynısını düşürdükten sonra, öğrenci saatte yaklaşık 7,61 € kazanıyor.
  4. Kümülatif olarak, bir öğrenci yılda yaklaşık 7900 € veya yılda 6 INR’nin hemen üzerinde bir yerde kazanabilir. Bu, yüksek yaşam maliyetini telafi etmek için yeterli olmasa da, kesinlikle kullanışlı bir cep harçlığıdır.
  5. Öğrenci, öğrenim gördüğü üniversiteye veya herhangi bir yüksek kuruma/üniversiteye de başvurabilir ve iş bulabilir. Bir üniversitedeki öğrencilere 1 Eylül – 31 Ağustos dönemini kapsayan bir yıllık bir sözleşme sunulur. Zaman şekilde bölünmüş
    1. 1 Eylül ile 30 Haziran arasındaki dönemde maksimum 670 saat (yarı zamanlı)
    2. 1 Temmuz ile 31 Ağustos arasında 300 saate kadar (tam zamanlı)

6 aylık programa devam edenler 472 saat çalışma iznine sahiptir.

Bazı kursların yerleşik bir stajı olabileceğini hatırlamak önemlidir. Bu programlar genellikle öğrencilerin yarı zamanlı çalışma yapmasına izin vermez. Yasalar ne olursa olsun, program bir öğrencinin yarı zamanlı çalışmasına izin vermiyorsa çalışamazsınız. Bu nedenle, Üniversite ile aynı konuda kontrol edilmesi önemlidir.

İş Çeşitleri

Öğrencilere sunulan istihdam fırsatlarından bahsetmişken, bunlar oldukça standart.

  1. Üniversitede asistanlık

Bir öğrenci, üniversiteye araştırma görevlisi veya yüksek lisans asistanlığı almak için başvurabilir. Bu işler genellikle yüksek lisans / araştırma alimlerine açıktır. İş, dersler almayı, araştırmaya yardım etmeyi, literatürü yazmayı vb. içerebilecek profesörlere yardım etmeyi içerir.

  1. Üniversitedeki diğer işler

Bir öğrenci ayrıca üniversitenin uluslararası ofisinde veya pazarlama ofisinde veya mevcut pozisyonlardan herhangi birinde başvurabilir ve çalışabilir. Bu pozisyonlar düzenli olarak duyuru panosuna asılır. Ayrıca, yukarıda belirtildiği gibi, bunlar 1 yıllık bir görev süresi için sunulmaktadır. Ocak ayında katılan öğrenciler, aynı şekilde Eylül ayına kadar beklemek zorunda kalacaklardı. Bu zamanlamanın kontrol altında tutulması gerekir.

  1. Kafelerde vb. diğer işler

Öğrenciler her zaman dışarıda çeşitli işler yapabilirler. Paris, dünyanın kafe başkentidir ve bu kafe ve restoranlarda insanlara yeterince ihtiyaç vardır. Aynı şekilde, öğrenciler mağazalarda, marketlerde ve hatta işletmelerde yarı zamanlı çalışabilirler. İngilizce bilgisi, uluslararası öğrencilerin istihdam edilebilirliğine katkıda bulunur.

Öyleyse, seçimini yap. İster alışveriş merkezinde, ister süpermarkette, ister köşe kafede olsun, hangisini seçerseniz seçin, ünlü Fransız hayatını yaşayacağınızdan emin olabilirsiniz. Bu işler, öğrencilerin dil becerilerini geliştirmeleri, yerel halkla iletişim kurmaları ve ayrıca dünyanın en güzel ülkelerinden birinde vakit geçirmek için ekstra cep harçlığı kazanmaları için harika bir fırsattır. Ayrıca, Hintli öğrenciler için geliştirilmiş Çalışma Sonrası Çalışma İzinleri ile Fransa’daki Üniversiteler, yurtdışında eğitim görmek isteyenler için ek bir avantaj sunar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fransa’da Hem Okuyup Hem Çalışılacak İşler – Fransa’da Öğrenci Olmanın Ayrıcalıkları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Getir Son dakika Haber Getir Ekonomi Siyaset Magazin Haber getir Canli Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin