featured

Bayburt Grup İnşaat Dünyanın En Büyük 250 Firması Oldu – Bayburt Grup İnşaat Yurt Dışı Faaliyetleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bayburt Grup İnşaat Dünyanın En Büyük 250 Firması Oldu – Bayburt Grup İnşaat Yurt Dışı Faaliyetleri

Bayburt Grup İnşaat Nasıl Kuruldu

Kurucumuz rahmetli Kıyasi Şentürk, 1973 yılında kardeşleri ile birlikte ‘Kıyasi Şentürk ve Ortakları’ unvanı ile alt yapı, taahhüt ve inşaat işlerine başlamışlardır. Üstlendikleri işlerin başarıyla tamamlanması ve yeni işlerin alınması, zamanla taahhütlerindeki işlerin büyümesini ve 30.03.1987 tarihinde Bayburt İnşaat Nak. San. ve Tic. Ltd. Şti. unvanı ile yeni firmanın kurulmasını sağlamıştır.

Firma kuruluşundan beri Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü, ASKİ Genel Müdürlüğü, DSİ Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde ihale edilen baraj, gölet, yol, köprü, sulama ve içme suyu, drenaj ve kanalizasyon inşaatları, arazi toplulaştırma ve tesviye işleri gibi tüm alt yapı işleriyle Dünya Bankası finansmanlı alt yapı işlerini başarıyla yapmış ve yapmaya da devam etmektedir.

Yeterli makine, araç ve gereç parkı, teknik ve profesyonel iş gücü kadrosu ile bugün gelinen noktada sektörünün iddialı firmalarından biri olma gururuna sahiptir.

Baraj, otoyollar, içme suyu ve sulama kanalları, gölet, demiryolları, tünel ve benzeri alt yapı işleri ile konut, idari ve mülki binalar, sosyal donatı, köprü, köprülü kavşak ve benzeri üst yapı işlerinde 40 yılı aşkın süredir devam eden başarılı faaliyetlerini akaryakıt dağıtımı, sigorta ve aracılık hizmetleri, seracılık, yenilenebilir enerji üretimi, madencilik, hayvancılık ve hayvansal gıdaların üretimi alanlarında devam ettirmektedir. Faaliyette bulunduğu sektörlerde lider olma vizyonu ve kurumsal kimliği ile sürekli yeni markalar yaratarak Türk ekonomisine katkı sağlamak misyonu içinde hareket etmektedir. Küreselleşmeye paralel hızlı gelişme ve değişkenlik gösteren Türk ve Dünya ekonomisinin ihtiyacının karşılanmasında pay alacak yeni sektörlerde gerçekleştirdiği yatırımlarla üstüne düşen kurumsal ve sosyal sorumluluğunun bilinci ile büyümeye devam etmektedir. Ülke ekonomisine katkı sağlayan 20 faal firması ile emin adımlarla yoluna devam eden Bayburt Grup sosyal sorumluluk projeleri ve çevre mevzuatlarına uygun yeni faaliyet alanları ile gelecek nesillere yol gösterecektir.

Bayburt Grup İnşaat Dünyanın En Büyük 250 Firması Oldu

Bayburt Grup Faaliyet Alanları

İnşaat Faaliyetleri

Bayburt Grup AŞ taahhüt, akaryakıt satış ve işletmeciliği, sigorta ve aracılık hizmetleri, danışmanlık, iç ve dış ticaret, petrol ve türevleri dağıtımı, yaş sebze ve meyve üreticilik faaliyetleriyle geniş bir yelpaze içinde yüklenimlerini zamanından önce yerine getirme, büyük projelere imza atma, ülke ekonomisine katkı ve katma değer sağlama, kalifiye eleman yetiştirme ve çalıştırma çabaları bugün olduğu gibi yarın da yeni sektör, yeni şirket faaliyetleriyle devam edecektir. Her çalışanın sorumluluk aldığı, inisiyatif ve bağlılığa sahip, kurum kültürünü yaşatacak çalışanlarımızla, yeni nesil yönetici ve stratejilerimizle gelecek yıllara koşar adımlarla yürüyoruz. Yurt içindeki bilgi ve birikimini yurt dışına taşıyan, yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da büyük proje ve işlere imza atacak olan grup şirketlerimiz yurt dışında da yaptığı işler ve hizmet kalitesinden dolayı adlarından söz ettireceklerdir.

Enerji Faaliyetleri


Dünyada ve ülkemizde giderek artan enerji ihtiyacının karşılanmasına yönelik uluslararası ve bölgesel çalışmaların değerlendirilmesi sonucu 11 Ocak 2005 tarihinde grup bünyesinde kurulan firma, enerji üretim ve satışında yenilenebilir enerjiye öncelik vermektedir. Yatırımlarını ve araştırmalarını hidroelektrik, güneş, rüzgar ve jeotermal alanında yoğunlaştıran firmanın hedefi kısa vadede toplam kurulu gücünü 100 MW üzerine çıkarmaktır.

Seracılık Faaliyetleri

AGROBAY SERACILIK

Ülkemizin sahip olduğu benzersiz iklim ve su kaynağı avantajına son üretim teknolojilerini uygulayarak uluslararası standartlardaki ürün kalitesini elde etmek , nitelikli elemanlar istihdam ederek Türkiye’nin en modern teknolojik seralarında tamamen ihracata yönelik doğal (ekolojik ) domates ve biber üretimi gerçekleştirmek amacıyla grup çatısı altında Agrobay Seracılık İthalat İhracat San ve T.A.Ş. adlı firma kurulmuştur.

Bu amaçla İzmir-Bergama’da 1500 dönüm arazi satın alınmıştır. Bu arazi üzerinde birinci etap 60 dönümlük plastik sera 2002 yılında , ikinci etap 65 dönümlük plastik sera 2003 yılında, üçüncü etap 80 dönümlük cam sera 2005 yılında üretime almmıştır. 2007 Temmuz sonu üretime alınacak dördüncü etap 80 dönümlük plastik sera sonrasında fide yetiştirme üniteleri ile kapalı alan 320 dönüme ulaşacaktır . Firma ,üretim yapılan kapalı alan büyüklüğü ile sadece Ortadoğu , Balkanlar ve Türkiye’ nin değil aynı zamanda ısıtması jeotermal kaynaklarla sağlanan tek merkezde bu büyüklükte Avrupa’nın en büyük serası hüviyetine sahiptir.

Tohumundan çelik konstrüksiyonuna ,ısıtma, soğutma, havalandırma, sulama motor ve donanımlarına kadar her şey söz sahibi ülkelerden ithal edilmiştir . Yatırımımız hem bölgesinde hem de Avrupa’da kendinden bahsettirmektedir.

TÜRKELİ SERACILIK

Modern topraksız tarım seralarında 80 dekarlık kapalı alanda sertifikalandırılmış(GLOBALGAP/İTU) salkım ve tekli domates üretimi,paketlemesi ve satışı yapılmaktadır.Yıllık üretim kapasitesi 3000 ton’dur.

Hayvancılık Faaliyetleri

SÜT KARDEŞLER

İzmir Dikili’de bulunan işletmemiz 980 dekar arazi üzerine kurulmuştur. Toplamda 2400 sağmal inek kapasiteli barınaklarımıza ilaveten 200 sağmal hayvanlık revir barınağı, 2400 hayvan kapasiteli genç düve barınağı ve 2700 hayvanlık besi barınakları mevcuttur. Et ve süt kalitesi ile besi hayvanının verimliliğini etkileyen en önemli girdilerden birisi olan yem bitkisi üretimi ise işletmemize ait arazilerimizde yapılmaktadır. Arazilerimizde kendi üretimimiz olan yem bitkileri hayvancılık işletmemizde yem hammaddesi olarak kullanılmakta izlenebilirlik, gıda sağlığı ve güvenliği her noktada sağlanmaktadır.

Sigortacılık faaliyetleri

ANKABAY SİGORTA

2000 yılında grubumuzun yapılanmasına paralel kurulan firma, Ray Sigorta ve Ankara Sigorta’ A’ grubu acenteliklerine sahiptir. Hayat,Sağlık ve Emeklilik benzeri her türlü sigorta klozlannı içeren sigorta ve aracılık hizmetlerini vermektedir. (inşaat all risk,yangın,deprem,vs) Grubumuz firmalarına ait araç,gereç,makine,inşaat ve ekipmanlarının sigorta ve aracılık hizmetlerini gerçekleştiren firma, grup dışında serbest piyasa koşullan içinde tüm kişi ve kuruluşlara sigorta ve aracılık hizmetlerini başanyla sunmaktadır.

Müşteri portföyünü ve buna paralel işlem çeşit ve adetini arttırarak sektöründe tercih edilen firma olmayı amaçlamaktadır. Bu konuda yakın gelecekte ülkemizde gerçekleşmesi beklenen sigorta ve aracılık hizmetlerine yönelik sektör büyümesinin yaratacağı gelişmelerden ümitlidir.

Akaryakıt Dağıtım Faaliyetleri

Hizmet Faaliyetleri

HASANBEY ÇİFTLİĞİ

Anadolu’da doğmuş, büyümüş ama sonra hepimiz gibi doğduğun değil doyduğun yer diyerek büyük şehirlerde yaşamış Hasan Ağabey’nin, çocukluğunda kalan mis kokulu domateslere, biberlere, meyve ağaçlarına duyduğu özlemle filizlenmiş bir proje aslında Hasanbey Çiftliği.

DOĞAL, HORMONSUZ, LEZZETLİ SEBZE, MEYVE, YUMURTA, SÜT ÜRETMEK ve bu ürünleri tüm Türkiye’ye ulaştırmak hayaliyle kurduğu çiftliği Dünya standartlarında bir yer haline getirmeyi başaran Hasan Ağabeyi ne yazık ki 2012 yılında kaybettik.Şimdi onun değerlerini ve hayallerini yaşatmak için ailesi ve Hasanbey Çiftliği çalışanları olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bayburt Grup İnşaat Dünyanın En Büyük 250 Firması Oldu – Bayburt Grup İnşaat Yurt Dışı Faaliyetleri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Getir Son dakika Haber Getir Ekonomi Siyaset Magazin Haber getir Canli Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin