Doğunun İncisi Katar
Katar, Ortadoğu’da bulunan küçük bir ülkedir. Ülke yüz ölçümü bakımından dünyanın en küçük ülkelerinden biridir. Katar’ın en büyük şehri ise başkent Doha’dır. Katar, dünyanın en zengin ülkeleri arasında yer almaktadır. Ülkenin başlıca ekonomik kaynakları petrol ve doğal gazdır. Ülke, petrol ve doğal gazının rezervlerinden çok yüksek bir gelir elde etmektedir. Ülke, aynı zamanda Turizm, ticaret, finans, perakende satış, hizmetler ve diğer alanlarda çalışan çok sayıda işletmeye ev sahipliği yapmaktadır. Katar, kültürel ve tarihi mirasıyla da çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Ülkeye gelen turistler, ülkenin modern altyapısını keşfetme imkânına da sahip olacaklardır.
Katar’a nasıl gidilir ?
Katar’a uçak ile direkt olarak gitmek mümkündür. İstanbul’dan Doha, Qatar’ın başkenti olan Kata’ra çeşitli havayolları ile seferler yapılmaktadır. Uçuş süresi yaklaşık 4 saattir. Ayrıca, İstanbul’dan Kata’ra araba ile yolculuk yapmak da mümkündür. Yolculuk yaklaşık 1.500 kilometre ve yaklaşık 18 saatlik bir sürede tamamlanır.
Katar’a Yolculuk Öncesi Bilinmesi gerekenler?
Yurtdışına çıkmak için, öncelikle bir geçerlik belgesine ihtiyacınız vardır. Bu belge, pasaport veya vize olabilir. Pasaport, ülkeye çıkış ve dönüş için gerekli olan geçerlik belgesidir. Vize ise ülkeye giriş için gerekli olan geçerlik belgesidir. Vize almak için, ülkeye giriş yapmak istediğiniz ülkenin konsolosluğuna başvurmanız gerekir. Görevliler sizden belirli evraklar isteyebilir. Vize başvurusu başarılı ise, vize alma süreciniz tamamlanmış olur. Ardından, uçuş ve konaklama rezervasyonlarınızı yapmanız gerekecektir. Son olarak, yurtdışına çıkarken, ülkeye giriş için gerekli olan tüm belgeleri taşımanız ve uçuşunuzda gümrük kontrol noktasında gerekli olan evrakları sunmanız gerekmektedir.
Katar inşaat işleri, belli bir süreç içerisinde gerçekleştirilir. İlk olarak, projenin tasarlanması için gerekli olan planlar ve teknik çizimler hazırlanır. Planların hazırlanmasından sonra, zeminin hazırlanması ve betonarme çalışmalarına başlanır. Sonrasında, sıva, boya ve döşeme işleri gerçekleştirilir. Ayrıca, elektrik, klima, ses yalıtımı ve diğer tesisat işleri de yapılır. Son olarak, inşaat işleri bitirildikten sonra, kullanıma hazır hale getirilir.
Şirketler üzerinden gerçekleştirilen alımlarda en fazla personel alım duyurusuna sahip olan meslek grupları genellikle aşağıda ki listedeki gibi oluyor.
Mimarlar, çeşitli meslek alanlarında mühendisler, İnşaat, bilgisayar, uçak, makine, endüstri mühendisleri, Katar havalimanına personel kadroları, hostes, karşılama, güvenlik, kontrol personeli, temizlik, bakım onarım, teknisyen gibi kadrolar. rır ve kamyon şöförleri, lojistik ulaşım personelleri, elektrik ve tesisat ustası, inşaat düz işçi, inşaat ustaları, vasıfsız petrol sektörü çalışanı, berber ve kuaför, döner ustaları, kebap ustaları, garson, lokanta vasıfsız elemanları, vasıfsız işçi.
3500 DOLAR AYLIK MAAŞ
Katar’da personellere ödenen ücretler personellerin mesleklerine göre belirlenir. Özel eğitim gerektiren meslekler için ödemeler yüksek banttan başlar. Alanında uzman ve ek becerileri olması durumunda fiyatlar artar.
İşçi kadroları için ise aylık çalışam rakamları 3.500 Dolar seviyesinden başlıyor. Düz işçiler için ödenen bu rakamlar inşaatlarda usta başı veya özel bir mesleği olanlar için 4.500 dolar seviyesine kadar çıkıyor. Maaşlar şirketlerle gerçekleştirilen görüşmeye göre belirlenir.
lerin başında geliyor.
alçı boya şoförlük var yurtdışı çalışmak istiyorum
meraba kuzey Makedonya’dan işçi olarak başvurabilirmiyim